REPORTAAŽ ⟩ Küsimus Helme sõul: «Millal te Kaja Kallase ära koristate?» (30)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy

Martin Helme alustas oma erakonnaga Eestimaa südames neli nädalat kestvat valimisturneed, et kütta üles pooldajad ja veenda kõhklejaid astuma veidi rohkem kui kuu aja pärast otsustavasse võitlusse oma põhivastase, Reformierakonnaga.

Väikeettevõtja ja kalur Lauri Koni on Võrtsjärve äärest tulnud Põltsamaale suurelt, musta Volvo maasturi ja väliköögiks ümberehitatud valge Volvo furgooniga, Valmar Haava on saabunud Viljandimaalt valge Volkswageni kaubikuga, aga nende erakonnakaaslasest Martin Helmest, EKRE esimehest, pole tema suure valimisturnee avaürituse eel veinipealinna kultuurikeskuse ümbruses ainsatki märki.

Erinevalt Koni ja Haava üleelusuuruses portreedest, mis hakkavad reede õhtul nende masinate külgedel isegi pimedas juba kaugelt silma.

See-eest on väljas tuule käes konkurendid Helme peamise rivaali Reformierakonna ridadest. Kultuurimajast sadakond meetrit eemal jagavad Selveri sissepääsu ees möödujaile pastakaid ja helkureid kollases jopes Erkki Keldo ja Merili Ranniste. Nendega liitub sama värvi riietuses maaeluminister Urmas Kruuse, käes korv kommidega ja saatjaks nõunik. Kruuse oli enda sõnul käinud kultuurimaja juures uurimas, kuidas EKRE-l seal läheb.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles