VALIMISSTUUDIO ⟩ Maksusüsteemi tahavad muuta nii Reformierakond kui ka sotsid, aga eri moel (2)

Copy
Jevgeni Ossinovski sõnul on neljarajaliste teede väljaehitamine põhisuundades kallis, Kristen Michali arvates tuleks seda võimalusel siiski teha.
Jevgeni Ossinovski sõnul on neljarajaliste teede väljaehitamine põhisuundades kallis, Kristen Michali arvates tuleks seda võimalusel siiski teha. Foto: Eero Vabamägi

Kristen Michali (RE) sõnul tahab Reformierakond majanduskeskkonda võimalikult vähe muuta, et tagada stabiilsus. Jevgeni Ossinovski (SDE) hinnangul peaks madalama sissetulekuga inimeste maksukoormust vähendama ja jõukamad inimesed võiksid rohkem maksta.

Kui lugeda programme, siis tundub, et majandus pole enam Reformierakonnale prioriteetne ja peamine sõnum on, et ärme midagi muuda – kas võtsite majandusteemat lõdvalt seetõttu, et keskendusite rohkem julgeolekule?

Kristen Michal: Majanduse puhul ongi väga hea, kui on vähem selliseid «suurepäraseid» ümberjagamise ideid. Stabiilsus on maksukeskkonnas ja äriregulatsioonides pigem hea. Meie valimisprogramm on sel korral üles ehitatud julgeolekuprisma kaudu, mis ühtlasi tähendab julgeolekut nii majanduses, energeetikas kui ka mujal. Maksuküüru tahaks ära kaotada, aga majanduskeskkond tervikuna vajab eelkõige stabiilsust ja edasiarendamist uue lisandväärtuse poole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles