KULUHÜVITISED ⟩ Rahvasaadik Korb müüs auto maha, et seda siis maksumaksja raha eest tagasi rentida (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Korb oma Jeepiga 2018. aasta suvel. Toona kuulus auto veel talle.
Mihhail Korb oma Jeepiga 2018. aasta suvel. Toona kuulus auto veel talle. Foto: Konstantin Sednev

Korruptsioonisüüdistuse tõttu kohtu all oleva, kevadel riigikogust lahkuva keskerakondlase Mihhail Korbi kuluhüvitiste dokumentidest vaatab vastu kummaline autorenditehing erakonnale väga lähedase õigusabibürooga.

Keskerakonna endine peasekretär Mihhail Korb müüs 2021. aasta 22. veebruaril ehk kuu aega pärast seda, kui puhkenud Porto Franco skandaal pani ta poliitikukarjäärile vaat et lõpliku põntsu, maha oma 2012. aasta Jeep Grand Cherokee. Müügihinda ta nimetada ei tihanud, mainides lakooniliselt, et tegu oli turuhinnaga.

Ostjaks oli Keskerakonnaga ajalooliselt väga lähedastes sidemetes Complex Consult, kelle juhtfiguur, 2018. aastast Keskerakonna liige olev ja aastate jooksul erakonnale ligi 20 000 eurot annetanud Sergei Geller meenutas, et hind võis olla 20 000 euro kandis. Kas see nii ka oli, Postimehel kontrollida ei õnnestunud, sest eelmise aasta huvide deklaratsiooni, kus võinuks olla kajastatud ka automüügist saadud tulu, ei ole Korb esitanud, kuigi tähtaeg oli möödunud aasta mais.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles