Presidendi abikaasa lähetuskulude hüvitised muutuvad suuremaks

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Presidendi abikaasa ja president roosiaias.
Presidendi abikaasa ja president roosiaias. Foto: Konstantin Sednev

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks Presidendi Kantselei ettepaneku hüvitada ametisoleva presidendi abikaasa lähetuskulusid ka siis, presidenti samal lähetusel ei viibi.

Ajalooliselt on presidendi abikaasa heategevusliku tegevuse, patroneeritavate ürituste ja ettevõtmistega piiriülene tegevus toimunud valdavalt koos presidendiga lähetustes olles. Samas on olnud olukordi, kus seda teha ei saa ning otstarbekas oleks kehtivat korda muuta, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Muudatus annab aluse presidendi abikaasal korraldada oma valitud tegevusvaldkonnas piiriülest suhtlemist vajadus- ja mitte võimaluspõhiselt.

Sarnaselt presidendiga hakatakse abikaasale hüvitama sõidu- ja majutuskulud ning muud lähetusega seotud kulud, nagu sideteenused, kindlustus, ametlikud vastuvõtud ja kohtumised, samuti makstakse päevaraha. Määruse rakendamiseks vajalikud vahendid on 2023. aasta eelarves olemas, lisati teates.

President Alar Karise abikaasa Sirje Karis on patrooniks SOS Lasteküla Eesti Ühingule, Tartu Ülikooli Sihtasutusele, Sünnitusmajade Fondi Sihtasutusele, samuti on ta haridus- ja teadusministeeriumi programmi «Andekad lapsed ja noored» patroon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles