Nii mõnigi peab uuesti hääletama: täpne valimisnimekiri jõudis süsteemi pärast hääletamise algust (10)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto E-valimistest. E-valimised.
Illustreeriv foto E-valimistest. E-valimised. Foto: Sander Ilvest

Värske valijate nimekirja info jõudis e-hääletamise süsteemi viibega, mistõttu kuvas valijarakendus osal valijatel vale valimisringkonda. Mitukümmend inimest peavad seetõttu uuesti hääletama.

Esmaspäeva keskpäevaks on uuendused süsteemi sisse viidud.

«Rahvastikuregister saadab jooksvalt valimiste infosüsteemi valijate nimekirja uuendusi. Viimase nädala jooksul tehtud uuendused ei jõudnud e-hääletamise alguseks valimiste infosüsteemist e-hääletamise süsteemi,» vahendati riigi valimisteenuste pressiteates.

Esialgsetel andmetel puudutas see umbes 7500 muudatust rahvastikuregistris – sealhulgas elukohaandmed, nime muutmised ja vanusega seotud valimisõiguse andmed. Inimesi, kes selliselt hääletada jõudis, oli 63 ning nad saavad personaalse teavituse, kus neil palutakse uuesti hääletada.

«Kui valija jõudis juba e-hääletada ning talle kuvati vale ringkond, siis peab ta uuesti hääletama. E-hääletamine kestab laupäeva, 4. märtsi kella kaheksani õhtul. Valija saab e-hääletada nii palju kordi kui ta soovib – lugemisele läheb kõige viimasena antud hääl.»

Veel lisati, et valimisjaoskonnas hääletamist tõrge ei puuduta, sest jaoskonnad saavad valijate nimekirja otse valimiste infosüsteemist, kus on värske info olemas.

Esmaspäeva kella 11.50 seisuga on hääletanuid 19 719, neist 1674 pabersedeliga hääletanuid ning 18 045 e-hääletanuid.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles