FOTOD Kaja Kallas e-hääletas kohvikus (3)

Copy

Reformierakonna juht Kaja Kallas hääletas riigikogu valimistel e-hääletuse teel täna kell 13.30 kohvikus Literaat. Kallas ise kandideerib Harju- ja Raplamaal.

Riigikogu valimisteks on üle Eesti valijaid ootamas sajad hääletamisruumid, samuti saab hääletada internetis aadressil valimised.ee, milleks on vaja ID-kaarti või mobiil-ID.

Kui oma e-hääle saab anda kuni laupäeva, 4. märtsi õhtuni, siis hääletussedeliga valima minnes tuleb silmas pidada ka kuupäeva ja asukohta: esmaspäevast neljapäevani saab näiteks Pärnu inimene minna Pärnu kandidaadi eest sedeliga valima ka Tallinna raamatukogus, kuid alates reedest saab ta seda teha ainult Pärnus, ehk oma valimisringkonnas. Igal juhul peab kaasas olema ka ID-kaart, juhiluba või pass.

Kolmas variant lisaks e-hääletamisele ja jaoskonda minekule on hääletuskasti koju tellimine. Seda saab teha alates reedest, 3. märtsist ja selleks tuleb helistada oma kodukandi hääletamisruumi telefonile, mille numbri leiab valimised.ee või valimiste teabelehelt postkastist või e-maililt.

Hääletamisruumid on üle Eesti avatud samal ajal: kell 12–20.

NB! Paljud jaoskonnad on avatud alles 3. märtsist ehk reedest.

Kogu Eestis on valijaid ootamas 487 jaoskonda. Täpsema info koos kellaaja ja aadressiga oma kodukandi jaoskonna kohta leiab ametlikult hääletamisruumide kaardilt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles