LUUBI ALL ⟩ Reformierakonna dilemma: Keskerakond või Eesti 200 (10)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna juht Kaja Kallas võib end juba ette valimiste võitjaks pidada, aga valimisvõit on kõigest luba päriselt tööle hakata.
Reformierakonna juht Kaja Kallas võib end juba ette valimiste võitjaks pidada, aga valimisvõit on kõigest luba päriselt tööle hakata. Foto: Mihkel Maripuu

Eeldusel, et Reformierakond võidab valimised ja saab esimesena võimaluse valitsuse moodustamist proovida, seisab Kaja Kallas dilemma ees. Kas minna Keskerakonnaga või Eesti 200ga? Kui Keskerakonnaga on võimalik teha valitsus kahekesi (mis siiski ei välista kolmanda partei lisandumist), siis Eesti 200ga tuleb kindlasti kaasata lisajõude: kas sotsid või Isamaa või lausa mõlemad korraga.

VIimaste küsitluste järgi on seis läinud nii tasavägiseks, et Reformierakond ei välista enam isegi nelikliitu: varianti, kus koalitsiooni ei panda kokku mitte kahekesi või kolmekesi, vaid lausa neljakesi. Ainus, kelle Reformierakond välistab – erakonna juht Kaja Kallas kinnitas seda ka Postimehele antud intervjuus korduvalt –, on EKRE. Kõik teised variandi on võimalikud. «Igaühel omad plussid ja miinused,» ütles Kallas.

Koalitsiooni kokkupanek on segu pragmatismist ja maailmavaadetest. Esimene küsimus, mida endalt küsitakse: mida ma saan ühes või teises koalitsioonis teha või mitte teha?

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles