IV OSA ⟩ Teokarbimeetod: EKRE teokarp ootab sootuks teistsuguseid kosilasi – neid aga leidub (1)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Erakvähid on pragmaatilised – elukohaks ja kaiseks sobib mistahes õõnsus, mis parasjagu kättesaadav, ka konservipurk.
Erakvähid on pragmaatilised – elukohaks ja kaiseks sobib mistahes õõnsus, mis parasjagu kättesaadav, ka konservipurk. Foto: Wikimedia Commons

Teokarbimeetodil EKREt ja muid hinnates näib, et kui koos Keskerakonna ja Isamaaga saadakse kokku üle poole kohtadest riigikogus, suusatab Martin Helme kui välk Karise juurde Kadriorgu ja nõuab talt oma lubaduse täitmist.
Millimeertrite mäng: kumb kogub rohkem hääli, kas Keskerakond või EKRE.

Postimees esitas riigikokku kandideerivatele inimestele 29 küsimust, mis puudutasid eri eluvaldkondi. Neile vastanute hulk oli 650 või veidi enam. Küsimustele sai vastata viiel erineval moel: null tähendas ükskõiksust ja ühest neljani täielikust eitusest kuni kinnitava jaani.

​Kui vastused panna kasvavasse järjekorda, siis ring- ehk radargraafikul moodustavad need vastuste väärtused spiraali – teokarbi. Mõistagi on iga erakonna prioriteedid erinevad ja seega jaotub ümber ka küsimuste järjekord. Selles ja järgnevates artiklites püüame mahutada EKRE karpi teisi erakorganisme.

Sellel põhineb teokarbimeetodil, mis on teaduslaadne aga pigem meelelahutuslik viis hinnata erakondade omavahelist sobivust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles