VI osa ⟩ Teokarbimeetod ennustab: Keskerakonnal oieks valitsust tehes üks partner rohkem kui EKRE-l (1)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Erakvähid on mänguhimulised, nagu erakonnadki. Pildil erakvähk oma kojaga akvaariumis olevas jooksurattas meelt lahutamas.
Erakvähid on mänguhimulised, nagu erakonnadki. Pildil erakvähk oma kojaga akvaariumis olevas jooksurattas meelt lahutamas. Foto: HermitCrabAssociation

Keskerakond võib olla mängumuutjaks. Kui EKRE, Isamaa ja Keskerakond ei saa riigikogus üle poole kohtadest, siis on teokarbimeetodi abil võimalik näidata, et Keskerakond võiks olla suuteline kaasama sotside hääled uude koalitsiooni. Kas see aga nii läheb? Tallinnas suudetakse niimoodi valitseda. Kas üle Keskerakonna valitsuse moodustamine ikka suudaks leevendada sotside tõukumist EKREst?

​Teokarbimeetodi tutvustamise käigus on küsitud, et kuidas see siis töötab.

Selgitame siis veel kord.

Postimees küsis sadadelt kandidaatidelt 29 küsimust, millele nad said vastata viiel moel: 0 - ei lähe korda, 1 - ei, 2 - pigem ei, 3 - pigem jaa ning 4 - jaa.​

Teokarp moodustub siis, kui võtame ühe konkreetse erakonna liikmete keskmistatud vastused ja reastame küsimused vastuste arvuliste väärtuste kasvu suunas ja kanname need vastused ring- ehk radargraafikule.​ Arusaadavalt reastuvad siis iga erakonna jaoks küsimused ümber.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles