Euroopa riigijuhid õnnitlevad Kallast valimisvõidu puhul (5)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Soome peaminister Sanna Marin (vasakul), Euroopa parlamendi president Roberta Metsola (keskel) ja Eesti peaminister Kaja Kallas (paremal).
Soome peaminister Sanna Marin (vasakul), Euroopa parlamendi president Roberta Metsola (keskel) ja Eesti peaminister Kaja Kallas (paremal). Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Euroopa riigipead on riburada pidi ühismeedias õnnitlemas Kaja Kallast ja Reformierakonda valimisvõidu puhul. Õnnitlejate seas on nii lähinaabrite valitsusjuhid kui ka Ukraina peaminister.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel edastas õnnesoovid muuhulgas eesti keeles: «Jään ootama meie tiheda koostöö jätkamist.»

«Kallis sõber, @kajakallas palju õnne tänase valimisvõidu puhul! Oled olnud tugev Ukraina toetaja ning häälekas ebaseadusliku ja jõhkra sõja vastane. Mul on hea meel, et jätkame koos tööd rahu ja õigluse ning turvalisuse taastamiseks,» kirjutas Euroopa Parlamendi president.

Teiste seas soovis valimisvõidu puhul õnne ka Ukraina peaminister Denõs Šmõhal, kes muuhulgas tänas Ukraina vankumatu toetamise eest.

Põhjanaabrite peaminister Sanna Marin, keda ootavad aprilli alguses ees samuti parlamendivalimised, õnnitles Kallast. Oma õnnesoovid on edastanud ka Läti valitsusjuht Krišjānis Kariņš ja Leedu peaminister Ingrida Šimonyte.

Tänu senise toetuse eest avaldas ka Valgevene opositsioonipoliitik Svjatlana Tsihhanovskaja.

Esmaspäeva õhtul soovis Facebookis Kallasele õnne ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Tema postitus oli täies ulatuses eestikeelne. Ehk oleks võinud mõni eesti keele oskaja enne presidendi sõnumi üle lugeda, aga samas tuleb Macroni tunnustada püüdliku katse eest:

Prantsusmaa president Emmanuel Macron õnnitles Kaja Kallast valimisvõidu puhul.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron õnnitles Kaja Kallast valimisvõidu puhul. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles