ANALÜÜS ⟩ Uue kolmikliidu ootel: vaja viimased mutrid paika panna (24)

Copy
Foto: Madis Veltman

Eelmisel nädalal Reformierakonna välja hõigatud soov kohe valimistejärgsel hommikul juhatuse koosolekul otsustada, kellega tahetakse koalitsioon moodustada, ei täitunud. Pühapäeva õhtul hiigelvõidu saanud oravad vajavad mõtlemisaega.

Reformierakonnal on valitsuse moodustamiseks sisuliselt neli varianti, millest kaks (kolmikliit Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega ning kaksikliit Keskerakonnaga) prooviti eelmise riigikogu koosseisu ajal läbi. Matemaatika annaks aga mõnusa ülekaaluga koalitsiooni ka kolmikliiduga, kus Eesti 200 kõrval oleksid kas sotsid või Isamaa.

Esmaspäeva hommikul ligi kahetunnise arutelu jooksul paljudele ootamatult otsuseni ei jõutud. Reformierakonna juht peaminister Kaja Kallas soovis iga erakonna juhiga veel põgusalt vestelda, et teisipäeva hommikul saaks juhatus uuesti koguneda. Kallas rääkis ise pigem vähe, erakonna ladvik arutas avameelselt iga koalitsiooni plusse-miinuseid, niisamuti erakonna poliitilisi prioriteete, mis võiksid otsuse tegemisel lõpuks kaalukeeleks osutuda.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles