Valimistrall läbi, reaalsus kodus: kärped võivad küündida miljardini (18)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Raudse leedi Kaja Kallase käepigistus eile Stenbocki majas võimalikke tulevasi koalitsioonipartnereid Jevgeni Ossinovskit (Sotsiaaldemokraadid, ülemisel pildil) ja Kristina Kallast (Eesti 200) tervitades.
Raudse leedi Kaja Kallase käepigistus eile Stenbocki majas võimalikke tulevasi koalitsioonipartnereid Jevgeni Ossinovskit (Sotsiaaldemokraadid, ülemisel pildil) ja Kristina Kallast (Eesti 200) tervitades. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakond ei ole saladust teinud, et soovib mugava koalitsiooni näol ootamatult sülle kukkunud võimalust ära kasutada ja riigi rahakotis korra majja lüüa. Seega on oodata suuri kärpeid.

Veel valimiste eel olid oravad justkui leppinud, et tulgu valimistulemus milline iganes, võimalused tasakaalus eelarve poole liikuda saavad olema uues koalitsioonis napid. Pühapäevased riigikogu valimised aga üllatasid ja andsid neile soodsa võimuliidu.

Teisipäeval ütles peaminister Kaja Kallas (RE) Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et loodetust kehvemad majandusnäitajad sel aastal ilmselt negatiivset lisaeelarvet tegema ei sunni, kuid kõik ministeeriumid peavad järgmise aasta eelarvet koostades arvestama kärbetega.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles