Uus võimuliit tõstab kaitsekulud kolmele protsendile SKTst ja jätkab Nursipaluga (17)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Koalitsioonikõneluste kolmanda päeva lõpus andsid pressikonverentsi Margus Tsahkna (vasakult, Eesti 200), Kaja Kallas (RE) ja Raimond Kaljulaid (SDE)
Koalitsioonikõneluste kolmanda päeva lõpus andsid pressikonverentsi Margus Tsahkna (vasakult, Eesti 200), Kaja Kallas (RE) ja Raimond Kaljulaid (SDE) Foto: Taavi Sepp

Koalitsioonikõnelused Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide vahel keskendusid viimasel kahel päeval riigikaitse teemadele.

Koos endise kaitseministri Margus Tsahkna (Eesti 200) ja praeguse riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaiuga (SE) kõneluste sisu vahendanud peaminister Kaja Kallas andis üle nädalate esimese selge signaali Nursipalu elanikele, öeldes, et seda teemat arutati partneritega väga põhjalikult ning et kõik saavad aru, et sellega tuleb edasi minna, küsimus on aga, kuidas seda teha.

«Peame muutma seadust, et riigikaitselist erandit saaks kiiremini menetleda ega takerdutaks mitmeks aastaks eriplaneeringusse,» ütles Kallas. «Samuti läheme edasi kogukonna kompensatsiooni paketiga. Ükskõik, mis me räägime, ega see kohalikelt halba tunnet ära ei võta ja seetõttu peab kompensatsioonipakett olema kokku lepitud. Proovime võimalikult paljudega kokkuleppeid ja lahendusi leida.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles