Loodav koalitsioon läheb vaenukõne seadusega edasi (4)

Postimees
Copy
Esmaspäeval andsid ülevaate koalitsioonikõnelustest Kaja Kallas (Reformierakond), Liisa-Ly Pakosta (Eesti 200) ja Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond).
Esmaspäeval andsid ülevaate koalitsioonikõnelustest Kaja Kallas (Reformierakond), Liisa-Ly Pakosta (Eesti 200) ja Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond). Foto: Konstantin Sednev

Loodav Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon kavatseb vaenukõne keelamise seadustamisega edasi minna.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles esmaspäeval pärast kõnelustevooru lõppu ajakirjanikele, et vaenu õhutamine on kavas keelata nii, nagu sellest räägib põhiseadus.

«Vihaselt rääkimise õigust ei võta keegi ära, seda tasub alati korrata. Partneritel olid kõigil väga detailsed arusaamad, alates definitsioonist kuni selleni välja, et kuriteo puhul peaks olema raskendava asjaoluna vaenukõne arvesse võetud,» ütles Kallas.

Reformierakonna juhi sõnul on vaenukõne probleem, mida näitab see, et teema peale on mõelnud kõik koalitsioonikõneluste osalised.

«Me ei taha, et vaenukõne tõttu pannakse toime kuritegusid, millel on laiad mõjud avalikule korrale,» lisas ta.

Eesti 200 esindaja Liisa-Ly Pakosta lisas, et tema erakonnal on selle teema kohta väga detailsed ettepanekud. «Et meil ei tekiks olukord, et seadus iga sotsiaalmeedia kraaksatuse peale aktiveeruks,» ütles Pakosta.

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski sõnul tuleb vaenukõne seadusega põhimõtteliselt lõpetada karistamatuse tunne. «Definitsiooni puhul võib arutelusid tulla,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles