Koalitsioonikõnelustel otsustati koolikohustust pikendada (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Koalitsioonikõnelusi pidavate erakondade esindajad on sel nädalal ülepäeviti ajakirjanike ette astunud ja arutatud teemadest ülevaate andnud. Eile võeti jutuks haridus-, keskkonna- ja kliimateemad.
Koalitsioonikõnelusi pidavate erakondade esindajad on sel nädalal ülepäeviti ajakirjanike ette astunud ja arutatud teemadest ülevaate andnud. Eile võeti jutuks haridus-, keskkonna- ja kliimateemad. Foto: Sander Ilvest

Koalitsioonikõnelustel otsustati, et edaspidi võiks haridus olla kohustuslik kuni 18. eluaastani või kutse omandamiseni. Metsandusteemadel jõuti arusaamale, et metsandusstatistika vajab ülevaatamist, kuid raiemahtude asjus kokkulepet ei saavutatud.

Neljapäeval ja reedel arutlesid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200 koalitsioonikõnelustel haridus-, keskkonna- ja kliimateemade üle. Ühe kõige olulisema otsusena viimase kahe päeva kõnelustel tõi Kaja Kallas (RE) välja, et loodav koalitsioon plaanib muuta hariduse omandamise kohustuslikuks kuni 18. eluaastani või kutse omandamiseni.

Kallas nentis, et igal aastal kukub haridussüsteemist välja ligi 2000 õpilast, peamiselt poisid, keda sinna süsteemi tagasi saada on väga keeruline. Kui nad aga haridussüsteemist välja kukuvad, on neil kehvem ligipääs tööturule.

Samuti lepiti kokku, et integreeritakse kutseharidust ja keskharidust niimoodi, et kõigil kutsehariduse saajatel oleks võimalus ka kõrgkooli edasi minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles