EKRE liige kritiseerib erakonda: keegi peab ju meie kaotuse tõelised põhjused välja tooma (37)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane sai poliitikuna tuule tiibadesse Nursipalu teemadel vallarahva huvide eest seistes.
Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane sai poliitikuna tuule tiibadesse Nursipalu teemadel vallarahva huvide eest seistes. Foto: Arvo Meeks

Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane (EKRE) arvustas sotsiaalmeediapostituses erakonna valimiskampaaniat ja -tulemust. «Kaks nädalat tagasi toimusid valimised. Rahvuslikele jõududele möödusid need katastroofiliselt. Tundus, et terve Eesti on nakatunud enesehävituslikust liberalismi pisikust,» kirjutas Kuklane.

Ta meenutas, et veel möödunud sügisel küündis EKRE populaarsus 35 protsendini. «Ja siis algas allakäik. Kõigepealt meie ühe juhtfiguuri intervjuu venekeelsele Postimehele. Seada kahtluse alla Ukraina võit sõjas, see mõjus külma dušina eestikeelsele avalikkusele. Võideti 200 vene häält, aga kaotati 20 000 eesti oma,» kirjutas Kuklane.

Üldse leidis Kuklane, et Ukraina teemasse suhtus erakonna ladvik valesti. «Ei adutud, et eestlased elavad Ukraina sündmustele kogu südamest kaasa, selle asemel hädaldati suure põgenike massi üle ja nuteti taga vanu suurtükke ja laskemoona. Samas Kaja [Kallas] käis mööda Euroopat, tagus sõjatrummi ja kogus populaarsust. Ei saadud aru, et Ukraina võit selles sõjas on ka meie võit, mis tähendab pikkadeks aastateks Vene ohu mahavõtmist meie suunal.»

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles