Kiik lahkub abilinnapea kohalt ja suundub parlamenti (2)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna abilinnapea Tanel Kiik (KE) teatas ühismeedia vahendusel, et jätab oma praeguse ameti ning läheb riigikokku.

«Elus tuleb vahel teha raskeid valikuid. Üks neist on praegu. Näen, et saaksin Eesti elu edendamisse panustada nii Tallinna abilinnapeana linnavara ja transpordi eest vastutades kui ka riigikogus valimistel saadud mandaati realiseerides,» ütles Kiik. Ta osutus parlamendivalimistel Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines kandideerides 2070 häälega valituks. «Minu valik ei tulnud kergelt, aga oli aeg see langetada ning andsin täna oma otsusest teada nii erakonna esimehele kui ka Tallinna linnapeale.»

Kiige sõnul soovib ta anda peagi kogunevas parlamendis panuse Keskerakonna fraktsiooni töösse ning opositsiooniliidri rolli saavutamisse. «Usun, et suudan pakkuda olulist kompetentsi sotsiaal- ja tervisevaldkonnas ning olla loodavale valitsuskoalitsioonile ühtlasi konstruktiivselt kriitiline partner,» kommenteeris Kiik, kes on pidanud nii sotsiaalministri kui ka tervise- ja tööministri ametit.

Mullu septembri alguses abilinnapea kohale suundunud Kiik tõdes, et esialgu plaanis ta ametis jätkata järgmiste kohalike omavalitsuste valimisteni. «Poliitiline olukord riigis ja erakonnas on poole aastaga aga oluliselt muutunud ning olles pidanud nõu kümnete erakonnakaaslaste ja sõpradega, otsustasin siiski parlamendi kasuks,» sõnas Kiik.

Kiik tänab postituses nii Tallinna linnapead Mihhail Kõlvartit kui ka teisi linnavolikogu liikmeid. Ta lisas, et andis endast parima tasuta ühistranspordi ja inimsõbraliku liikuvuse arendamisel, samuti linnahoonete kriisivalmiduse tõstmisel, energiasäästu meetmete rakendamisel ja Ukraina omavalitsuste ja sõjapõgenike toetamisel.

«Ühtlasi sain kinnitust, et Tallinna linnasüsteemis töötavad pühendunud ja professionaalsed inimesed, kes pingutavad, et pealinna elukeskkonda parandada ja linnaelanike heaolu tõsta. Tänan teid kõiki koostöö ja usalduse eest!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles