Narva volikogu aseesimees Denis Lartšenko astub tagasi

BNS
Copy
Denis Lartšenko
Denis Lartšenko Foto: Sander Ilvest

Erakonna Eesti 200 Ida-Viru piirkonna juht Denis Lartšenko astub kolmapäevast tagasi Narva linnavolikogu teise aseesimehe kohalt, kuna tema sõnul ei ole siiani selge, kes on volikogus koalitsioonis ja kes opositsioonis.

«Meil puudub praegu volikogus koalitsioon. Seni käivad läbirääkimised, kuid on veel vara öelda, et need oleksid lõppfaasis. On mitu poliitilist jõudu, sealhulgas uued mängijad, kellega ei ole veel konkreetseid kokkuleppeid, mismoodi asi edasi läheb,» rääkis Lartšenko. «Minu sotsiaalne vastutus on anda oma valijatele signaal, et enne tuleb lõplikult kokku leppida ja pärast seda minna erinevate sammudega edasi,» lisas ta.

Lartšenko sõnul tegi Eesti 200 endine partner fraktsioon Narva Tulevik esimese sammu, kui esimeheks valiti keskerakondlane Tatjana Stolfat. «Juba see ütleb, et on olemas kolmas mängija. Kui rääkida volikogu juhtimisest, siis peab olema selge, kellega tuleb läbirääkimisi pidada, et kogu töö ei seisaks paigal,» lausus Lartšenko. Praegu ei ole tema arvates aru saada, kes on koalitsioonis ja kes opositsioonis.

Sellises olukorras ei pea Lartšenko õigeks volikogu juhtimist jätkata. «Kuni meil ei ole Keskerakonnaga sisulisi kokkuleppeid, ei ole õige vette hüpata ja koostööd teha. Enne tuleb läbirääkimisi pidada ja pärast seda arutada, kes millise positsiooni saab. Praegu tekkis vastupidine olukord,» ütles Lartšenko.

Lartšenko sõnul ei pruugi volikogu enam uut teist aseesimeest valida. «Teine aseesimees sai valitud seetõttu, et varasem esimees töötas õpetajana ega saanud iga päev volikogu töösse panustada,» selgitas Lartšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles