Raik uue võimuliidu püsimisest Narvas: on põhjust olla mõõdukalt optimistlik

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Pea kaks aastat tagasi tagandati Katri Raik (paremal) just Tatjana Stolfati eestvedamisel linnapea ametist. Praegu aga pingutatakse ühiselt koalitsiooni moodustamise nimel.
Pea kaks aastat tagasi tagandati Katri Raik (paremal) just Tatjana Stolfati eestvedamisel linnapea ametist. Praegu aga pingutatakse ühiselt koalitsiooni moodustamise nimel. Foto: Ilja Smirnov, Mihkel Maripuu

Punamonumentide eemaldamise aegu mullu lagunenud Narva võimuliidu asemele võib peagi sündida uus. Vähemalt teevad kolm osapoolt – fraktsioon Narva Tulevik, Keskerakond ja Eesti 200 – selle nimel piirilinnas jõupingutusi.

Läinud neljapäeval Narva volikogu uueks esimeheks valitud keskerakondlane Tatjana Stolfat avaldas lootust, et pärast suhtlust [sotsiaaldemokraadist linnapea Katri Raigi] fraktsiooni Narva Tulevik esimehe Vadim Orloviga (RE) saavad uue koalitsioonilepingu teksti põhipunktid tänaseks paberile. Seejärel on võimalik neid juba üksikasjalikumalt arutada. «Vaatame siis, mis on lepingus ja milliseid ettepanekuid partnerid veel teevad,» lisas Stolfat.

Koalitsioonilepingu allkirjastamine ei toimu tema kinnitusel enne, kui praegu lühikesel puhkusel viibiv linnapea Raik tööle naaseb.

Ka Raik kinnitas, et töö koalitsioonilepingu kallal käib, ent ei kippunud sündmustest ette ruttama. «Võimuliidust on vara rääkida. Koalitsioonileping on alles koostamisel. Tänaseks on läbi vaid volikogu esimehe valimised,» sedastas ta Postimehele saadetud kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles