Valimistel läbi kukkunud rohelised vahetavad juhid välja (7)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Roheliste kaks kaasjuhti, Johanna Maria Tõugu ja Marko Kaasik otsustasid koos ülejäänud juhatusega kehva valimistulemuse tõttu tagasi astuda.
Roheliste kaks kaasjuhti, Johanna Maria Tõugu ja Marko Kaasik otsustasid koos ülejäänud juhatusega kehva valimistulemuse tõttu tagasi astuda. Foto: Margus Ansu

Erakond Eestimaa Rohelised teatas, et erakonna praegune juhatus otsustab tagasi astuda ning uue juhatuse valimiseks on kokku kutsutud üldkogu. Tagasiastumise põhjuseks on kehv valimistulemus ning nüüd loodetakse erakond uuele tasemele viia.

Endine erakonna juhatuse liige Marti Soosaar selgitas Postimehele, et kõik sai alguse tema üleskutsest, et pärast kehva valimistulemust peaks erakonna juhatus tagasi astuma. Tol hetkel oli ta veel ka ise juhatuses ning alguses ei tulnud teistelt juhatuse liikmetelt kiiret vastureaktsiooni. Soosaar astus aga tagasi ning veidi aega pärast seda otsustas ka ülejäänud juhatus sama teha. «Hästi oluline on, et liikmed saavad ise hinnangu anda. Kasvõi personaalselt hinnata, kes juhatuse liikmetest on hästi teinud ja kes pole nii hästi teinud,» sõnas Soosaar.

Ta ise pole veel otsustanud, kas kandideerib uuesti juhatusse, kuid sõnas, et eelistab seda mitte teha. Esimehe ülesannetes ta ennast pigem ei näe, sest igapäevatöö kõrvalt jääks ta ajahätta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles