Töövõimetu juhatusega Keskerakonna dilemmad: kas Kõlvart tegi valestardi? (5)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Ei Mihhail Kõlvarti ega Jüri Ratase toetajad eita enam erakorralise kongressi vajadust. Saatan peitub aga detailides. Kollaaž: Mihkel Maripuu
Ei Mihhail Kõlvarti ega Jüri Ratase toetajad eita enam erakorralise kongressi vajadust. Saatan peitub aga detailides. Kollaaž: Mihkel Maripuu Foto: Kollaaž: Mihkel Maripuu

Keskerakonnas ei vaidle enam keegi erakorralise kongressi vajaduse üle. Vaidlus käib hoopis nii kongressi asukoha kui ka toimumisaja üle.

Kui Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teatas varakult erakonna esimeheks kandideerimisest, siis senine juht Jüri Ratas annab otsusest erakonnakaaslastele teada 15. aprilli volikogul. See – otsusega justkui venitamine – on andnud hoogu erinevatele spekulatsioonidele: kas äkki Ratas ja tema toetajad endiselt loodavad, et volikogu ei toeta kongressi toimumist ning Ratas saab ilma sisevõitluseta jätkata veel ühe aasta erakonnajuhina? Või kui volikogu ikkagi toetab kongressi, siis kas Ratas – mõistes, et erakonnajuhina tal enam lendu ei ole – loobub seepeale kandideerimast?

Kahtlus, kas kongressi on ikka vaja, on aga jäänud puhtalt piirkondlike rakukeste pärusmaale. Erakonna ladvik – nii Kõlvarti kui Ratase leer – kinnitavad mõlemad kui ühest suust, et kongressist pääsu pole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles