Sotsid ja Eesti 200 kiitsid valitsusse minemise heaks (1)

Postimees
Copy
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu kiitis heaks valitsuse moodustamise kokkuleppe.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu kiitis heaks valitsuse moodustamise kokkuleppe. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu ja Eesti 200 üldkogu kiitsid täna heakskoalitsioonileppe ja osalemine uues valitsuskoalitsioonis.

SDE esimees Lauri Läänemets ütles, et valminud lepe on keeruliste ja raskete läbirääkimiste põhjal kokku lepitud kompromiss.

«Kuna meie maailmavaade erineb partnerite omast väga palju, siis oli keeruline saavutada sellist lepet, millega saaksime täiesti rahul olla.» Ta lisas, et riigil seisavad ees keerulised ja valusad otsused, mis on tingitud osaliselt keerulisest majanduslikust ja julgeolekuolukorrast, aga ka varasematel aastatel oluliste otsuste tegematajätmisest.

Selles valitsuses on sotsiaaldemokraatide peamine eesmärk, et igas Eesti nurgas oleks hea elada ning mis kõige olulisem - et inimesed saaksid tehtud töö eest palka, mille eest on võimalik ära elada.

«Meie roll on parempoolsete erakondadega ühises valitsuses pakkuda tasakaalu ning mõjutada võimalikult palju neid otsuseid, kus me räägime kohalike omavalitsuste ja inimeste toimetulekust,» rääkis Läänemets.

Toimetuleku kõrval on sotsiaaldemokraatidele oluline ka Eesti metsade tark hoidmine ja majandamine. «Selleks, et hoida meie elurikkust ja säilitada Eesti metsa, peab meie metsade seis paranema, ka selleks, et tulevikus oleks metsandussektoris töökohti,» sõnas Läänemets.

Eesti 200 esimehe ja riigikogu esimehe kandidaadi Lauri Hussari sõnul esindab sõlmitav koalitsioonilepe Eesti 200 loomisel sõnastatud eesmärke - riik peab vastama väljakutsetele hariduses, keskkonnaküsimustes ning asub viima ellu personaalse riigi ja nulleelarve kontseptsiooni.

«Eesti 200 on valmis muudatusi reaalselt ellu viima ja sellest saab koalitsioon, mis teeb Eesti korda, suurendab meie julgeolekut ja avab Eesti jaoks täiesti uusi horisonte,» lausus Hussar.

Riigikogu koguneb avaistungiks esmaspäeval, 10. aprillil, kus liikmed annavad ametivande ning valivad juhatuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles