Solman: Reformierakonna sõnu on väga keeruline usaldada (1)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Konstantin Sednev

Eestis pole praegu tõenäoliselt poliitikut või poliitikahuvilist, keda jätab värske koalitsioonilepe ükskõikseks. Riigihalduse ministri tooli peagi riigikogu liikme oma vastu vahetav Riina Solman (Isamaa) tõdes, et leppes on nii sõnavahtu kui ka asju, mis juba varem paika pandud.

«Peale maksumuudatuste paistavad välja suured sõnad ja uhke kommunikatsioon, mille kattuvus reaalselt elluviidava poliitikaga paistab pelgalt kommunikatiivne,» kommenteeris Solman Postimehele.

«Lubatud on suuri sõnu — suurt riigi juhtimise reformi, suurt regionaalreformi, suurt maksureformi, suurt kliimareformi. Kokkuvõttes, osa sellest kommunikatsioonikavalused, ehk juba elluviidavad poliitikad.»

Solman lisas: «Valimiskampaania näitas, et sõnades räägiti ja lubati üht, aga koalitsioonileppes saime teist. Seega on Reformierakonna sõnu väga keeruline usaldada. Küll võib aga usaldada Eesti 200 juhi Lauri Hussari hiljuti öeldut: kui Eesti 200 saab riigikokku, siis pole Reformierakonnal takistusi üht või teist ellu viia.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles