Riigikogu aseesimeheks valitud Jüri Ratas sai tuge valitsuskoalitsioonilt

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratasest sai riigikogu aseesimees.
Jüri Ratasest sai riigikogu aseesimees. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu juhatuse valimistel ei suutnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindajate protestid väärata Eesti 200 esimehe Lauri Hussari esitamist esimehe kandidaadiks, nagu ka valimistulemuste kinnitamist.

Aseesimeeste valimistel seadis Keskerakond üles Jüri Ratase, Reformierakond Toomas Kivimägi ja EKRE Martin Helme. Kui valitsusliidu kandidaadi Kivimägi valimises esimeseks aseesimeheks ei olnud koalitsioonileppest tulenevalt kahtlusi, siis opositsioonil omavahel kindlat kokkulepet ei olnud. Isamaa esindaja Priit Sibul oli juba varem ERRis öelnud, et nemad toetavad Ratast, tuues põhjenduseks tema suurema kogemuse riigikogu juhatuses ning tasakaaluka iseloomu.

Riigikogu staažikaim liige Jürgen Ligi ütles, et tema ei kujuta ette, kuidas saab parlamenti juhtida isik, kes on kuulutanud selle ebaseaduslikuks. «Riigikogu juhtides on Martin Helmel olnud selgeid hetki ja ta on suutnud olla erapooletu, mis ongi selle töö juures kõige tähtsam, kuid on olnud ka hetki, kus ta naudib, kuidas tema erakond vastandab ennast kogu parlamendile,» lisas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles