REITINGUD Poliitiline olukord ei soosi: oravate toetus on teinud jõnksu alla (28)

Postimees
Copy
Rängad koalitsioonikõnelused ja veel rängem koalitsioonileping kärbivad Reformierakonna tiibu.
Rängad koalitsioonikõnelused ja veel rängem koalitsioonileping kärbivad Reformierakonna tiibu. Foto: Tairo Lutter

Poliitilised muudatused on toonud Ukraina sõja asemel tähelepanu keskpunkti sisepoliitika ja see on Reformierakonnale pigem halb, nendib Johan Skytte poliitikauuringute instituudi teadur Martin Mölder.

Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud, Norstati erakondade toetusreitingutes on riigikogu valimistel 31,2 protsendi valijate toetuse saanud Reformierakonna nelja nädala koondreiting langenud juba 26,3 protsendile. «Võrreldes oma valimistulemusega on nad ainus erakond, kes on praeguseks selgelt toetust kaotanud,» märkis Mölder ning tõdes, et iganädalaste tulemuste dünaamikat vaadates on tõenäoline, et võimupartei toetus langeb järgmiselgi nädalal.

EKRE on tõstnud oma toetuse 18 protsendini ja Keskerakond 16,9 protsendini. Tsentristid kasvatavad toetust jõudsalt ning Möldri sõnul poleks toetuste dünaamika põhjal üllatav, kui Keskerakond peagi EKRE seljataks. «Viimaste nädalate tulemustes on EKRE oma toetuse stabiliseerinud umbes 18 protsendi tasemele. Keskerakonna iganädalased toetusnumbrid on aga olnud kasvutrendis ning nende kõige viimane nädalatulemus küündis üle 19 protsendi,» sõnas Mölder.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles