Akkermann suvisest valitsusest: teadsime, et eelarve läheb väga kreeni, aga pidime edasi minema (1)

Postimees
Copy
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: Konstantin Sednev

Praeguste maksutõusude valguses kirjeldas endine rahandusminister Annely Akkermann (RE) ERRi saates «Otse uudistemajast», et eelmine, alla aasta tegutsenud valitsus tegi valiku eelarvedefitsiidi suurendamiseks täie teadmisega. 

Akkermanni jutu järgi andsid peaminister Kaja Kallas ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus Reformierakonna fraktsioonis mõista, et defitsiiti suurendatakse ning pole teada, mis tuludega kaetakse näiteks politseinike palgatõus või perehüvitiste tõus. 

«Peaminister (Kaja Kallas), toonane rahandusminister (Keit Pentus-Rosimannus) selle lause fraktsioonis ütlesid ja kõik said aru, et isegi kui leping on kulude poole kreenis väga kõvasti, tuleb selle koalitsiooniga edasi minna ja Reformierakonna valimisplatvormi läks sisse vastutustundliku riigirahanduse lubadus,» sõnas Akkermann.

«Kui saad 51 häält taha sellisele eelarvele, mis on 1,2 miljardiga defitsiidis, siis see on poliitiline otsus. Sellega tuleb leppida,» nentis ta. 

Hiljutiste koalitsioonikõneluste ajal kõlas poliitikutelt hoiatusi, et riigi rahaline seis on hullem, kui arvata osati. Mõne nädala möödudes avaldatud koalitsioonileppest ilmnes ridamisi maksutõuse, mis pälvisid nii opositsioonipoliitikute kui ka mitmete valijate kriitika: miks ei räägitud sellest enne valimisi? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles