Riigikogulased süüdistasid üksteise võidu peaministrit valetamises (19)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Peaministrikandidaat Kaja Kallas teisipäeval riigikogus.
Peaministrikandidaat Kaja Kallas teisipäeval riigikogus. Foto: Tairo Lutter

Et saada riigikogult volitused valitsuse moodustamiseks, tuli peaministrikandidaadil Kaja Kallasel eile kõvasti pingutada – küsimused oli teravad ja enamjaolt väga sisulised, tulenedes eelkõige nii tema enda kui ka Reformierakonna valimiseelsete lubaduste ja koalitsioonilepingu lahknevusest.

Postimees avaldab mõned Kallasele esitatud küsimustest ja tema vastused neile.

Tõnis Mölder (KE): Enne valimisi ütlesite, et maksud ei tõuse, aga koalitsioonilepingut vaadates tõusevad küll.

Kaja Kallas: 2022. aasta oktoobris sain anda lubadusi ainult selle valitsuse kohta, mis siis oli. Valimiste eel oli meie programmis väga selgelt sees, et esiteks ei tohi me suurendada laenukoormust ja teiseks peame eelarve kulud ja tulud jälle saama tasakaalu.

Siim Pohlak (EKRE): Miks te eelistate oma maksumuudatustega jõukamat osa ühiskonnast? Ja tulumaksuvaba osa tõstmisest ärge hakake rääkima, sest käibemaksu tõusuga võtate raha niikuinii inimestelt tagasi.

Kallas: Käibemaksu tõus saab olema kaks protsenti 2024. aastast. See tähendab, et sajaeurose ostukorvi pealt maksate praegu käibemaksu 20 eurot ja siis 22 eurot.

Henn Põlluaas (EKRE): Kõigepealt lükkan ümber teie vale, mis te just äsja Siim Pohlakule ütlesite, et käibemaks tõuseb kaks protsenti. 20-lt 22-le tõus on 10 protsenti, pidage seda meeles.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles