FOTOD Keskerakonna erakorralist kongressi ei toimu, Ratas jätkab juhina (11)

Copy
Keskerakonna volikogu 15. aprill
Keskerakonna volikogu 15. aprill Foto: Sander Ilvest

Laupäeval peab Keskerakond Tallinnas volikogu, kus muu hulgas hääletati erakorralise kongressi toimumise vastu napi häältevahega. 

Keskerakondlased otsustasid häälteenamusega, et erakorralist kongressi siiski ei toimu. Juhul, kui oleks toimunud, oleks erakonnajuhiks kandideerinud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Ratas jätkab juhina

«Täna on siin ruumis elevant,» nentis Ratas oma kõnes volikogu ees ja viitas

Foto: Sander Ilvest

erakonnakaaslaste soovile kongressi korraldada. «Olen jätkuvalt seda meelt, et täna ei ole erakorralise kongressi pidamine mõistlik ja sarnase tunnetuse olen saanud ka kohtudes paljude erakonnakaaslastega üle Eesti,» lisas ta. 

«On kolm valikut: kongressi ei toimu; kongress toimub ja tänane esimees kandideerib või kongress toimub ja tänane esimees ei kandideeri. Üks valik langeb ära. Ma olen otsustanud – mina erakonna esimeheks kongressil ei kandideeri. See on raske otsus,» sõnas erakonna juht ja loetles seejärel teisi võimalikke kandidaate Kõlvarti vastu: Jaanus Karilaid, Yana Toom, Tanel Kiik. 

Ratas avaldas kõnes kahjutunnet, et ühiskonnale jääb mõistmatuks, mille eest erakond seisab. Ta viitas, et erakond on asutajate ja liikmete nägu: «Kui keegi ei tea või ei oska leida meid programmis, siis tuleb vaadata peeglisse.» Tema sõnul on Keskerakonnal praegu kohustus ja võimalus olla opositsiooni kandev jõud.

Volikogu istungil tegid keskerakondlased ka kokkuvõte riigikogu valimistulemustest, analüüsisid poliitilist olukorda ja andsid hinnangu uue valitsuse koalitsioonilepingule.

Esialgu teatasime erakonna avalike suhete juhi infole tuginedes, et kongress toimub, mis osutus valeks. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles