FOTOD Jüri Ratas ja Tanel Kiik protestisid Stenbocki maja ees (14)

Copy

Keskerakond alustas pikettidega Stenbocki maja ees. Meeleavaldused on planeeritud igal neljapäeval kell 11.30-12.30, et seista vastu Reformierakonna juhitava valitsuse kavandatavatele maksutõusudele. 

Pikettidesari kulmineerub mai keskel Tallinnas toimuva suure meeleavaldusega. 

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul on ametisse astunud valitsus, mis tahab endaga kaasa tuua enneolematud maksutõusud, millest enne valimisi ei räägitud sõnagi. «Käibemaksutõus, tulumaksutõus, täiendava maksuvabastuse kaotamine peredele, majutusasutuste käibemaksu tõus 140 protsenti, automaks ning veel teadmata hulk mõtteid vähendavad meie inimeste ja ettevõtete toimetulekut. Täna peame üheskoos ütlema selgelt: «Ei valedele, ei Reformierakonna maksutõusudele!»,» lausus Ratas. 

Ratase sõnul kavatseb Reformierakond maksutõuse ja maksuerisuste kaotamist puudutavad seaduseelnõud juba enne suve kiirkorras vastu võtta. «Niivõrd ulatuslikud maksutõusud ja maksuerisuste kaotamine vajavad põhjalikku analüüsi ja osapoolte kaasamist, kuid plaanitavat menetlustempot hinnates ei ole koalitsioonil seda kavatsust,» märgib Ratas.

«Ametist lahkunud rahandusminister Annely Akkermann (RE) on avalikult tunnistanud, et eelmine valitsus tekitas riigieelarvesse täiesti teadlikult 1,3-miljardilise defitsiidi. Keskerakond ei saa pealt vaadata, kuidas maksumuudatuste tõttu kannatavad eelkõige madalapalgalised ja keskklassi kuuluvad inimesed,» ütles riigikogu teine aseesimees Ratas.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles