Liisa Pakosta traditsioonilise perekonna toetusrühmaga liitumisest: «Toetan kindlameelselt abieluvõrdsust» (9)

Anna Sarapuu
, ajakirjanik
Copy
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Madis Veltman

Riigikogus täna moodustatud loomuliku ehk traditsioonilise perekonna ja abielu toetusrühma üks liikmetest on Liisa Pakosta (E200). Eesti 200 seisab aga erakonnana selle eest, et samasoolised paarid saaksid abielluda.

«Toetan täiesti kindlalt, ühemõtteliselt ja kindlameelselt abieluvõrdsust,» lausus Pakosta ja selgitas, et ei hakanud ta riigikogu XIII koosseisu ajal riigikogu liikmeks kuna toona poleks abieluvõrdsus olnud võimalik. «Nüüd on abieluvõrdsus võimalik ära teha ja olen riigikogu õiguskomisjoni liikmena abieluvõrdsuse kehtestamisel üks aktiivseid eestvedajaid ja eestkõnelejaid,» ütles Pakosta.

Pakosta põhjendas toetusrühmaga liitumise otsust sellega, et erinevate vaadete ärakuulamine on tema hinnangul päriselt oluline, et osa ühiskonnast ei tunneks ennast halvasti. «Riigikogu liikme hea tava näeb ette, et erinevad osapooled kuulatakse tähelepanelikult ära. Toetusrühmad riigikogus on üks neid kohti, kus saab rahulikult asjast rääkida, ilma kära, müra ja mikrofonideta, seega on see igati sobiv koht mulle kui abieluvõrdsuse eelnõu koalitsiooni poolt menetlema hakkavale riigikogu liikmele kuulata otse ja vahetult ka minust teistmoodi mõtlevate inimeste seisukohti ja arvamusi,» selgitas Pakosta ja lisas, et tal on seekaudu võimalus tutvustada ka koalitsioonipoolseid argumente.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles