Reinaas: Eesti 200 usaldus Lehtme vastu langenud ei ole (8)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Marek Reinaas.
Marek Reinaas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti 200 fraktsiooni juht Marek Reinaas jäi MTÜ Slava Ukrainit tabanud kriminaalmenetlusi kommenteerides kidakeelseks, kuid märkis, et MTÜ juht, Eesti 200 fraktsiooni liige Johanna-Maria Lehtme on ennast oma esimestel kuudel parlamendis heast küljest näidanud.

Eile ja täna on selgunud, et Slava Ukraini vastu esitatud kahtlustusi on uurima asunud nii Eesti kui Ukraina õiguskaitseorganid.

«Uudis tekitab vaid ühese mõtte: uurimine käib ja loomulikult tuleb ära oodata uurimise tulemused. Siis on võimalik edasi mõelda ja otsustada, mis juhtuma hakkab. Elame õigusriigis ja inimene on süüdi mõistetud vaid siis, kui seda teeb kohus, mitte fraktsioon, ajakirjandus või keegi muu,» ütles Reinaas Postimehele.

Kas Eesti 200 usaldus Lehtme vastu on viimastel nädalatel kasvanud või langenud? Reinaas ütles esimese hooga, et ei kumbagi, kuid andis siis mõista, et pigem on usaldus isegi tõusnud. «Johanna-Maria on väga tore inimene. Me enne üksteist ülemäära palju ei tundnudki, aga ta on olnud fraktsioonis tore kamraad ja inimestega hästi läbi saanud,» ütles ta.

Eesti 200 fraktsioon on otsustanud Lehtme esitada Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juhiks. Kas see otsus võib minna ümbervaatamisele? «Eks me peame fraktsioonis seda arutama, aga ma ei näe küll praegu põhjust, enne kui uurimine on läbi saanud ja mingid tulemused on teada, miks fraktsioon peaks mingi teise otsuse tegema,» vastas Reinaas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles