Karis: ma ei näe, et erakorralised valimised oleksid võimalikud (8)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Alar Karis
Alar Karis Foto: Tairo Lutter

President Alar Karis kommenteeris intervjuus ERRile riigikogus tekkinud ummikseisu.

Riigikogu pole esimese nelja tööpäeva jooksul suutnud istungit rakendada, sest opositsioon on aruannete ja protseduuriliste küsimuste laviiniga selle võimatuks muutnud. Meedias on juba räägitud, et hüpoteetiliselt võiks nii välja minna erakorraliste valimisteni: kui märtsikuuks ei suuda parlament riigieelarvet vastu võtta, siis erakorralistest valimistest pääsu pole.

«Ma ei näe praegu, et see oleks võimalik,» vastas Karis selleteemalisele küsimusele.

Karise hinnangul annab riigikogu kodukord parlamendijuhatusele võimaluse olukord seaduse alusel lahendada. «Kodukord on võetud vastu selleks, et parlament saaks selle alusel teha tööd – võtta vastu seadusi, mis hõlmab ka opositsiooni võimalust kaasa rääkida.»

Ta kommenteeris ka sotsiaaldemokraadi Jevgeni Ossinovski hinnangut patiseisu «jõuga lõpetamisest» ning Martin Helme (EKRE) hoiatust, et obstruktsiooni takistamisel hakkab mööbel parlamendi saalis lendama. «Ma soovitan poliitikutel vältida sõnu, mis ei ilmuta austust demokraatliku riigikorra vastu. Kui palju aitab lõkke kustumisele kaasa sinna süütevedeliku kallamine?» küsis Karis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles