FOTOD JA VIDEO ⟩ Riigikogu kui seiklusfilm: trampimine, salajased kirjad ja tagamõttega raamatud

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Esmaspäevane Riigikogu istung, kus jätkuvast opositsioonierakondade obstruktsioonist hoolimata õnnestus riigikogu päevakord kinnitada. 
Esmaspäevane Riigikogu istung, kus jätkuvast opositsioonierakondade obstruktsioonist hoolimata õnnestus riigikogu päevakord kinnitada. Foto: Madis Veltman

Riigikogu esmaspäevane istung oli justkui seiklusfilmi materjal: kellegi lauale poetati kollasel paberil kirjake, keegi luges raamatut mölakatest ning mõned püüdsid tähelepanu trummipõrina helidega.

Kõigepealt oli riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200, pildil) erakonnakaaslaselt Marek Reinaasalt saanud lauale kirjakese: «Lauri, aitab küll, pane see päevakord hääletusele!» Paljudele võis hiljem jääda mulje, nagu oleks selle kirja toonud lauale reformierakondlane Jürgen Ligi, kuid nii see ikkagi ei olnud. Ligi läks Hussari juurde ilma selleta.

Riigikogu teine aseesimees Jüri Ratas (KE) ütles Elu24-le, et ta ei suhtu sellesse hästi. «Istungit juhatab ikka esimees või aseesimees, ja kui meid hakatakse poliitilises mõttes suruma... Juhatuse liikmed peavad säilitama erapooletuse. Ma ei pea seda tooni heaks,» nentis Ratas ja lisas, et tema ei ole kunagi sääraseid kirju saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles