VÕIMULIIT PAKUB LEPITUST Oleme valmis arutama kodu- ja töökorra muudatusi (3)

Postimees
Copy
Foto: Eero Vabamägi

Valitsuserakondade fraktsioonijuhid tegid opositsioonile ettepaneku, arutada kodu- ja töökorra muudatusi, mis kaitseksid nii opositsiooni kui koalitsiooni õigusi ning tagaksid parlamendi töövõime. Ühtlasi soovib koalitsioon kutsuda reedeks kokku täiendava istungi.

Riigikogu valitsuserakondade fraktsioonide juhid teatasid, et kuna opositsioon on andnud riigikogu menetlusse üle 500 arupärimise ministritele, tegid nad riigikogu juhatuse ettepaneku kutsuda arupärimistele vastamiseks kokku riigikogu täiendav istung reedel.

«On ilmselge, et riigikogu ei jõua menetlusse antud asju korralistel istungitel ära menetleda, aga arupärijad keeldusid nende arutamisest täiendaval istungil. See näitab, et opositsiooni tehtud obstruktsioon pole kunagi kandnud eesmärki pidada parlamendis sisulist debatti, vaid jätkata riigikogu põhiseadusevastase ummistamisega.

Kutsume opositsiooni üles parlamendi seiskamise lõpetamisele. Oleme valmis arutama kodu- ja töökorra muudatusi, mis kaitseksid nii opositsiooni kui koalitsiooni õigusi ning tagaksid parlamendi töövõime.»

Erkki Keldo, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees

Marek Reinaas, riigikogu Eesti 200 fraktsiooni esimees

Jevgeni Ossinovski, riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles