ANALÜÜS Valitsuse tegevusprogramm: teeme nelja aasta töö ära kahe aastaga (9)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Uus valitsus pidas esimese istungi 20. aprillil. Paremalt Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Margus Tsahkna, Mart Võrklaev ja Riina Sikkut. Nüüd on allkirja saanud ka valitsuse tegevusprogramm aastateks 2023–2027.
Uus valitsus pidas esimese istungi 20. aprillil. Paremalt Lauri Läänemets, Kaja Kallas, Margus Tsahkna, Mart Võrklaev ja Riina Sikkut. Nüüd on allkirja saanud ka valitsuse tegevusprogramm aastateks 2023–2027. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel nädalal valitsuse allkirja saanud valitsuse tegevusprogramm 2023–2027 kinnitab üle, mida koalitsioon nelja aastaga ära teha tahab. Tegelikult võiks seda nimetada ka «nelja aasta plaan kahe aastaga», sest kaugemale kui aastani 2025 eesmärke ei seata.

Võimalik, et see näitab raskusi tulevikku suunatud tegude planeerimisel. Mingist ajahorisondist kaugemale on keeruline näha.

Võimalik, et selles on ka annus realistlikkust, sest kuigi tegevusprogrammi nimes viidatakse aastatele 2023–2027, näitab Eesti kogemus, et tegelikult koalitsioonid nii kaua ei püsi. Või isegi kui on potentsiaali püsida, saavad ühel hetkel mesinädalad läbi ja tuleb hakata vanu kokkuleppeid üle vaatama.

Värske valitsuse tegevusprogramm on esitatud küll kantseliitlikus stiilis, aga süvenedes saab sealt siiski aimu, mis on praeguse valitsuse silmis tähtis ja kiire ning mis mitte.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles