Lea Danilson-Järg kandideerib Isamaa esimeheks (5)

Postimees
Copy
Lea Danilson-Järg.
Lea Danilson-Järg. Foto: Ragnar Peets / Tartu Postimees

Eelmise valitsuse justiitsminister Lea Danilson-Järg andis täna teada, et kandideerib Tõnis Lukase ja Urmas Reinsalu kõrval Isamaa esimeheks.

«Otsustasin kandideerida esimeheks, sest Isamaa erakond vajab värskendust nii sisu, kuvandi kui juhtimise osas. Poliitika sisus tuleb põhitähelepanu suunata Eesti majanduse edendamisele nii lühi- kui ka pikaajalises vaates. Meie inimeste ja riigi hea käekäik sõltub ennekõike stabiilsest majanduskasvust, kuid Eesti majandusel läheb praegu halvasti ka teiste sarnases olukorras riikidega võrreldes,» ütles Danilson-Järg.

Danilson-Järgi sõnul vajab muutmist ka Isamaa kuvand.

«Isamaa on alati seisnud püsiväärtuste eest, kuid olnud samas avatud innovatsioonile ja üldist kasu toovatele uuendustele. Kahjuks ei ole erakonna tänane kuvand vastavuses tegeliku sisuga ning olukord vajab muutmist. Peame end selgemalt positsioneerima Eesti poliitmaastikul ning kõnetama senisest laiemat valijaskonda,» rääkis Danilson-Järg.

Danilson-Järgi sõnul tuleb värskendada ka erakonna juhtimist.

«Erakonna toetuse kasvu eelduseks on kindlasti ka tõhusam juhtimine. Tuleb tagada, et igaüks teab, mis on tema roll ja perspektiiv erakonnas. Vaja on suuremat kaasamist, suhtlemist liikmetega ning eestseisuse rolli tugevdamist. Isamaal on palju nimekaid tegijaid, aga kui tahame, et erakond oleks jätkusuutlik, on vaja noorenduskuuri. Selleks tuleb luua atraktiivne õhkkond ja pakkuda uutele tulijatele võimalusi. Ei tohi jääda mugavustsooni,» rääkis Danilson-Järg.

«Isamaa vajab uueks tõusuks rohkem energiat ja elurõõmu ning just seda ma soovingi erakonna juhtimisse tuua,» lisas ta.

Isamaa valib uue esimehe 10. juunil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles