Lea Danilson-Järg tahab muuta Isamaa nägu kutsuvamaks (5)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Isamaa juhi kandidaadid (vasakult) Tõnis Lukas, Lea Danilson-Järg ja Urmas Reinsalu. 
Isamaa juhi kandidaadid (vasakult) Tõnis Lukas, Lea Danilson-Järg ja Urmas Reinsalu. Foto: Kollaaž

Poliitkuluaarides liikuvat teooriat, et Lea Danilson-Järg hakkas Urmas Reinsalu ja Tõnis Lukase kõrval Isamaa esimeheks kandideerima erakonna suurrahastaja Parvel Pruunsilla toel, sest Pruunsild olla rahulolematu riigikogu valimiste tulemusega, nimetas Bigbanki suuromanikuna tuntud ärimees vääraks.

Isamaa kulissidetaguse mõjuisikuna tuntud Pruunsild ütles, et ei teadnud kolmest kandidaadist ühegi kohta, et just nemad hakkavad 10. juunil Isamaa suurkogul püüdlema kohta, mille Helir-Valdor Seeder pärast kuut aastat erakonna eesotsas tühjaks jätab. «See on müüt, et Pruunsild istub kuskil kabinetis ja paneb kõiki maailma asju paika,» lausus ta.

MTÜ Eesti Sündimusuuringud juhatuse liige Danilson-Järg, kes liitus Isamaaga mullu juulis, avaldas, et tema kandideerimisotsus hakkas idanema pärast seda, kui Seeder teatas lõppeva kuu keskel, et tema erakonna juhina enam ei jätka, ning sai küpsemaks selle nädala algul, kui ta nägi ETVs väitlemas Lukast ja Reinsalu, Isamaa pikaajalisi tipp-poliitikuid, kes on tema hinnangul sarnase profiiliga. Samas on tükk aega olnud juttu, et Isamaa vajab muutusi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles