VIDEO JA BLOGI ⟩ Kaja Kallas: oleme sunnitud usaldushääletusega siduma peretoetuste eelnõu ja maksud (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Valitsuse pressikonverentsil osalesid täna peaminister Kaja Kallas (RE), haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ning regionaalminister Madis Kallas (SDE).

Pressikonverents on otseülekande ja blogina Postimehe vahendusel järelvaadatav. Valitsus kiitis tänasel istungil heaks 46 päevakorrapunkti.

Peaminister Kaja Kallase sõnul seob valitsus maksueelnõu ja perehüvitiste seaduse muutmise eelnõu vastuvõtmise riigikogus usaldusküsimusega.

Kallase sõnul on kõigi nende eelnõude eesmärk muuta hetkel kehtivaid seadusi ja need tuleb jõustada 1. juuliks.

«Me esitasime need eelnõud heas usus ja lootuses, et parlament suudab neid tavapärases korras menetleda ja debati käigus tekib ühine arusaam planeeritavate muudatuste osas. Seetõttu jätsime eelnõudele ka kümnepäevase muudatusettepanekute tähtaja,» ütles Kallas neljapäeval valitsuse pressibriifil.

Kallas tõdes, et nii siiski ei läinud ja opositsioon on lisaks parlamendi töö takistamisele esitanud eelnõudele ligi 1500 muudatusettepanekut, millest vaid mõni üksik on sisuline.

Kallase sõnul istus ta möödund nädalal kahel korral maha kõigi erakondade juhtidega, kellele tutvustati eelnõudele koostatud põhjalikke analüüse ja pakuti ka kompromisse, kuid need ei langenud viljakale pinnasele.

«Seega ongi eelnõude vastuvõtmise sidumine usaldusküsimusega valitsuse ainus võimalus oma eelnõusid menetleda,» selgitas Kallas.

Tagasi üles