Olukord Isamaas: Reinsalu ja Lukas peaaegu viigiseisus (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Isamaa juhiks kandideerivad Lea Danilson-Järg, Tõnis Lukas ja Urmas Reinsalu.
Isamaa juhiks kandideerivad Lea Danilson-Järg, Tõnis Lukas ja Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa saab laupäeval uue-vana esimehe. Senine esimees Helir-Valdor Seeder taandub mitte ainult juhikohalt, vaid loobus ka erakonna juhatusse kandideerimast. Uueks esimeheks saab tõenäoliselt kas Tõnis Lukas või Urmas Reinsalu. Mõlemad on seda rolli varem juba kandnud.

Kaarte segab üllatuskandidaat Lea Danilson-Järg. Tema otsus esimeheks pürgida toob eeldatavasti kaasa vaid selle, et uus esimees selgub teises voorus, sest häältest nõutava 50 protsendi saamisega läheb juhikandidaatidel keeruliseks.

Kui samal päeval toimuval EKRE juhivalimisel on küllaltki selge, et Peeter Ernits Martin Helmele vastu ei saa, siis Isamaas on seis palju tasavägisem. Väljapoole paistab Reinsalu välise kuvandi, energilisuse ja karismaga justkui raudne favoriit. Mõned peavad tema energilisust ning kohatist ettearvamatust ja improvisatsioone tugevusteks, mõned nõrkusteks. Talle on toetust väljendanud Mihhail Lotman, Kristjan Järvan ja erakonna noorteühendus. Ka mitmed staažikad erakondlased tajuvad, et Reinsalu on pisike favoriit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles