Martin Helme EKRE kongressil: ühelgi liberaalil pole moraalset üleolekut meid noomida või õpetada (2)

Postimees
Copy
Martin Helme EKRE kongressil
Martin Helme EKRE kongressil Foto: Jüri Looring

EKRE esimees ja uue juhi kandidaat Martin Helme ütles täna Pärnus erakonna kongressil, et kuna nad on üks suuremaid ja populaarsemaid erakondi Eestis, ei pea nad midagi häbenema ega kellegi ees vabandama.

«EKRE poliitilised oponendid tahavad erakonda suunata rajale, mille lõpus on kodustatud opositsiooni reservaat. Niikaua kui mina olen erakonna esimees, ei lase ma meid reservaati panna. Meie püha kohus on olla vastupanu keskus õõvastavale ja inimvihkajalikule poliitikale. Oleme ainus partei Eestis, kes pole Eesti tulevikule käega löönud,» ütles Helme.

Ta sõnas, et pärast valimisi püüdsid nende poliitilised vastased EKRE-le selgeks teha, et kui nad oleks samasooliste abielu, rohepöörde ja Ukraina sõjapõgenike suhtes toetavamad olnud, oleks neil paremini läinud. 

«Ja peaasi et me ei kritiseeriks Euroopa Liidu võimukaaperdamise ja Euroopa Ühendriikide ehitamise plaane, küll me siis alles oleks popid. Kahjuks võtsid nii mõnedki liikmed ja toetajad selle vastaste poolt meile ette söödetud enesealanduse ja meid liberaal-globalistlikuks erakonnaks pöörava propaganda omaks ja hakkasid seda korrutama. Kallid liikmed! Rohkem enesekindlust, rohkem eneseusku!

Me oleme üks suuremaid ja populaarsemaid erakondi Eestis, me ei pea midagi häbenema ega kellegi ees vabandama! Ühelgi liberaalil pole moraalset üleolekut meid noomida või õpetada. See, kui kellelegi meie teod või sõnad ei meeldi, ei ole mitte meie probleem, vaid nende probleem.

Seni, kuni mina juhin Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda, ei hakka me toetama homopööret, rohepööret, sundsüstimist, laste füüsilist ja vaimset rituaalset ohverdamist transsoolisuse kurjuse kultusele, me ei hakka nõustuma Eesti venestamisega ega Eesti relvitustamisega isegi siis, kui seda tehakse «Slava Ukraina» karjudes. Me ei hakka olema innukad kolmanda maailmasõja käivitajad, me ei paku end usinalt välja selle sõja lahingutandriks. Me ei hakka nõustuma Euroopa Liidu ülemvõimu kehtestamisega meie suveräänsuse üle ega Klaus Schwabi ja Maailma Majandusfoorumi soovitusega süüa liha asemel putukaid ning liikuda auto asemel jala või jalgrattaga.»

Helme sõnul on EKRE ainus erakond Eestis, mis seisab nii Eesti põhiseaduse, suveräänsuse, rahvusriigi kui ka vaba riigi eest, kus saab vabalt nii suud pruukida, ettevõtlust arendada kui ka piiramatult liikuda.

«Me oleme erakond, kes seisab risti jalus end progressivistideks nimetavatel globalistidel, kes soovivad meilt ära võtta meie vabadust, meie raha, meie ainulaadset rahvuslikku kultuurikeskkonda. Kes soovivad meilt ära võtta meie lapsed ja anda need homopaaridele või transmutileerijatele rappida. Ei ole nõus,» ütles Helme.

«Need, kes nõuavad, et EKRE muutuks taltsamaks, oleks vähem võitluslik, soovivad meid tegelikult suunata rajale, mille lõpus on kodustatud opositsiooni reservaat. Jah, sarnaselt Isamaaga võid aeg-ajalt joriseda mingite valitsuse otsuste üle. Võid saada riigi rahakassa juurde ja sealt endale ja sõpradele paremat elu tagada. Aga mitte kunagi ei tohi reservaadist välja eksida ainuõigeteks kuulutatud teemadest valesti rääkides. Ja mitte milleski ei tohi tegevus ohustada innukat marssi rohelillat utoopiat pakkuva globaalse valitsuse võimu alla.

Meie asi – meie ülesanne, lausa püha kohus – on olla vastupanu keskus sellele õõvastavale ja inimvihkajalikule poliitikale. Jah, homoabielude kehtestamine on lapsi ohverdav ja rahvust väljasuremisele suunav. Jah, sõnavabaduse mahasurumine vihakõne jutuga on vaba ühiskonda lõpetav ja totalitarismi kehtestav. Vihakõnest rääkijad näitavad ise üles viha vabaduse ja eriarvamuse vastu, viha ja raevu inimeste vastu, kes julgevad kritiseerida võimu haaranud märatsevaid liberaale.»

Helme ütles, et ta mõistab ahvatlust saada armulikult kiita oma vastastelt. «Aga see ihalus on hukutav. Me ei hakka kunagi saama kiita oma vastastelt, kuni me ei tee neile meelepäraseid asju. Ja kui hakkame tegema neile meelepäraseid asju, siis pole meid kellelegi enam vaja. Ei neile, kes on meid teinud endasarnaseks, ega neile, kes on pannud oma viimase lootuse meie erakonnale.

Tee, mille peame valima, ei ole mitte kergema vastupanu tee, kus saame faustilikus tehingus oma hinge eest kiita vastastelt, vaid teadlikult raskem tee. See on tee, kus meile loobitakse iga päev kaela solki ja kogu aeg kodarasse kaikaid. Me valime selle tee, mitte selle pärast, et see on raske, vaid selle pärast, et see on õige,» ütles Helme.

«Me peame kehtestama Eesti poliitikas oma tahte, sest oleme ainus partei, mis tahab, et Eesti oleks Eesti. Eestikeelne, eestimeelne, eestlaste riik. Jõukas ja vaba riik. Me oleme ainus partei Eestis, mis seisab vastu meie muutmisele globalistlikuks provintsiks, kus meie jääme vähemusse juba kümne-viieteist aastaga, kui praegused immigratsioonitrendid jätkuvad. Me oleme ainus partei Eestis, kes pole Eesti tulevikule käega löönud. Meie vastas ei ole ju mitte ainult korrumpeerunud ja valelik Reformierakond oma käsilastega. Meie vastas on Reformierakonna selja taga seisvad rahvusvahelised jõud.

Meie omakorda oleme see ainus jõud Eestis, kes ei lase maailma isandatel Eestit segamatult ära kasutada. Ärge siis kohkuge, kui meid nii meeleheitlikult materdatakse. Ärge üllatuge, et meievastane surve on meeletu. Kõik see näitab meie vastaste meeleheidet, et nad pole meist jagu saanud, meid ära kodustanud, meid reservaati pannud. Kuni mina olen erakonna juht, ei lase ma meid reservaati panna.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles