Isamaalaste juhivalik näib olevat 50 : 50: tiimimängija Lukas või jõuline Reinsalu (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Isamaa valib erakonnale uue esimehe
Isamaa valib erakonnale uue esimehe Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Juhivalikust sõltumata näib Isamaa liikmeid ühendavat üks selge soov: erakonnas on vaja muutust, rohkem jõudu ja nägu. 

Õhtuks on selge, kelle valisid isamaalased oma uueks juhiks, kas Urmas Reinsalu, Tõnis Lukase või Lea Danilson-Järgi.

Kogenud poliitikute seas kõlanud spekulatsioonid peegelduvad ka üle Eesti kokku kogunenud erakonnaliikmete jutust: seda, et Danilson-Järg võiks häälteenamuse saada, ei pakkunud Postimehega suurkogul suhelnutest keegi. Pärastlõunal selgus, et ei tule ka kordushääletust, seega on erakondlaste valikutest selgunud kindel favoriit.

«Ütleme nii, et Lea on kindlasti tubli tegija, aga ta on natuke liiga noor,» lausus Tartust pärit Toomas. Ta lisas, et kogu partei juhtimiseks tuleb tal veel areneda. «Ma arvan, et kahe või nelja aasta pärast oleks ta super,» nentis mees.

Isamaa erakonda selle algusaegadest toetanud Toomas valis kindlameelselt juhiks Lukase ning põhivõitlus on tema hinnangul kahe mehe vahel. «Nad on mõlemad head, aga küsimus on selles, et Reinsalu on kõva käe ja ütlemisega, aga ta ei ole meeskonnamängija. Ta teeb asju isepäiselt. Aga nii suurt organisatsiooni pead tegema tiimina,» põhjendas Toomas.

Võrumaalt pärit naine tegi oma hääletussedelil linnukese jällegi Reinsalu nime taha ja seda olevat teinud ka kõik tema tuttavad. Uut nägu, Danilson-Järgi, isamaalane enda sõnul lihtsalt veel ei usalda ning ehkki Lukas on tema kandi mees, astus ta riigikogu valimiste järel kehvade valimistulemuste tõttu tagasi. «Seetõttu otsustas mõistus,» põhjendas ta Reinsalu valimist. «Tal on power'it.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles