1. mai õhtul helistas Lauri Hussar kahele Eesti 200 asutajaliikmele, Karin Kaup-Lapõninile ja Liina Normetile. Vestlused olid emotsionaalsed. Esimesele sõnum «kas astud ise välja või sind visatakse erakonnast välja» ja teisele «sind on juhatuse otsusega välja visatud».

Mõni aeg hiljem helistab ka Margus Tsahkna, temagi on kuri, aga proovib mõnda nurka juba siluda – väljaviskamist arutati, aga lõplikku otsust pole.

Praeguse seisuga on nii Kaup-Lapõnin kui Normet endiselt Eesti 200 liikmed. «Meil oli võimalus ümber otsustada ja tegimegi seda,» sõnab Hussar.

Katel aga podiseb edasi. Kaasus, mis puudutas Kaup-Lapõninit ja Normetit, käis Eesti 200 Tallinna liikmete isikuandmete väärkasutuse kohta. Kaup-Lapõnin kopeeris liikmete kontaktandmed erakonna andmebaasist ja saatis need Normetile. Lõpuks pöördus Eesti 200 andmekaitse inspektsiooni poole. Inspektsioon saatis juuni alguses vastuse. Menetlust ei alustatud. Kuna erakond teavitas juhtunust ise ja lubas isikuandmete töötlemise kohta oma inimeste seas koolitused läbi viia, võttis inspektsioon asja lihtsalt teadmiseks.

Kommentaarid (10)
Copy