Olles kogunud kokku rohkem või vähem avaliku kriitika, mis on viimaste kuude jooksul tabanud Eesti 200, alates selle juhi üllatavast vahetusest mullu sügisel kuni viimase aja etteheideteni erakonna näo kaotamisest, palus Postimees asju seletada Eesti 200 asutajaliikmel ja eelmisel juhil, nüüdsel haridusministril Kristina Kallasel.

Intervjuu toimus mai viimasel päeval, kui Postimehe ajakirjanik Mikk Salu oli juba alustanud reporteritööd Eesti 200s toimuvate varjatud protsesside kallal.

Millal te kuulsite Eesti 200 liikmete suust esimest korda narratiivist, et seni kui erakonna eesotsas on Kristina Kallas, kes on venemeelne ega ole n-ö inimeste inimene, annetusi ei tule?

Seda narratiivi olen kõige rohkem näinud sotsiaalmeedias ja see on tavaliselt tulnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) inimestelt, et olen venemeelne ja et niikaua kui mina eesotsas olen, ei saa sellest erakonnast kunagi tõsiselt võetavat erakonda. Seda silti on meile minu kaudu tahetud kleepida algusest peale.

Olen kuulnud Eesti 200st, et see jutt lasti teie erakonnas liikvele mullu sügisel ja taheti Eesti 200 liikmeid häälestada teie väljavahetamiseks juhi kohal.

Mina seda ei tea, et see [jutt] oleks erakonna sees liikunud.

Kommentaarid (7)
Copy