REITINGUD Eesti 200 seisab silmitsi viimase kohaga (32)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Foto: Sander Ilvest

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi poolt tellitud Norstati värsked reitingud näitavad, et Eesti 200 on kukkunud riigikogu erakondade populaarsustabeli lõppu. Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saavad end aga vabalt tunda. «Tuleb vaid seda vabadust oskuslikult ära kasutada,» ütles politoloog Martin Mölder.

Erakondade reitingute järgi toetab Isamaad ja Eesti 200 võrdselt 9,2 protsenti elanikkonnast. Politoloog Tõnis Lehe hinnangul on tulemuse näol tegu kombinatsiooniga erinevatest mõjuteguritest, kuid kõige jõulisemat allapoole lükkavat mõju omas MTÜ Slava Ukraini endise juhi Johanna-Maria Lehtme skandaal, mis tipnes tema riigikogust lahkumisega.

«Sellele lisanduvad igasugu sisepingetest tulevad uudised, mis ka ei aita kuidagi kaasa. Ja eks lõpuks ole kohale jõudnud valitsuskoalitsiooni üldisemad raskused, mis neil on olnud maksude ja teiste eelnõude riigikogust läbiviimisega. See rahulolematus, mis läheb Kaja Kallase ja Reformierakonna suunas, on mingil määral hakanud levima ka koalitsioonipartnerite poole,» rääkis Leht.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles