Toomas Kivimägi: mina ei aja nina püsti ega hakka seda kuritarvitama (12)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Toomas Kivimägi
Toomas Kivimägi Foto: Madis Veltman

Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (RE) ütles, et riigikohtu otsus annab kindla teadmise, kuidas riigikogu juhatus saab käituda, kui taas hakatakse nii suures mahus obstruktsiooni tegema. Lisaks leiab ta, et opositsioon peab kõik oma arupärimised tagasi võtma. Kui nad seda teevad, otsib Kivimägi isiklikult tasakaalu koalitsiooni ja opositsiooni tülis. 

«See oli väga oluline. Sellega on tõepoolest riigikogu töövõime tagatud,» rõõmustas Kivimägi. Kui aga riigikohus oleks Kivimäe sõnul teinud teise otsuse, oleks riigikogu töö tasalülitatud ja saaks lausa öelda, et parlamenti praktiliselt ei olekski. 

Riigikohtu otsusel on kaks poolt. Esimene on tema hinnangul protseduuriliste küsimuste lõpetamine ja siin leidiski riigikohus, et see on ongi riigikogu enesekorraldusõigus. «Sellise kaebusega ei ole enam kellelgi mõtet riigikohtusse minna, kui riigikogu juhataja lõpetab mingil põhjusel protseduurilistele küsimuste vastuvõtmise. Aga protseduurilisi küsimusi on kuritarvitatud! Arvan, et 4/5 protseduurilistest küsimustest ei vasta oma otstarbele, sisuliselt on need vasturepliigid,» kirjeldas Kivimägi. 

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles