Raha paneb rattad käima: Keskerakonda võib-olla siiski ootab ees erakorraline kongress (12)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Keskerakonnas on Mihhail Kõlvarti (vasakul) ja Jüri Ratase (keskel) leeri vahel podisenud tüli kevadistest valimistest saadik. Aprillis suudeti see kalevi alla tagasi lükata, ent ärimees Parvel Pruunsilla (paremal) annetus tsentristidele pani kired taas lõõmama.
Keskerakonnas on Mihhail Kõlvarti (vasakul) ja Jüri Ratase (keskel) leeri vahel podisenud tüli kevadistest valimistest saadik. Aprillis suudeti see kalevi alla tagasi lükata, ent ärimees Parvel Pruunsilla (paremal) annetus tsentristidele pani kired taas lõõmama. Illustratsioon: Madis Veltman

Tüli Isamaa liikmest ärimehe Parvel Pruunsilla hiigelannetuse ümber – kas maksta 300 000 eurot tagasi või mitte – on Eesti Keskerakonna siseelu taas keema ajanud. Erakonnast viidatakse, et arengusuunad liiguvad sügisese erakorralise kongressi poole.

Tormi tekitanud Pruunsilla 300 000 euro suurune annetus laekus Keskerakonnale eelmisel reedel. Vahepeal rääkisid Pruunsillaga nii erakonna finantsjärelevalvekomisjoni esimees Tanel Kiik kui ka peasekretär Andre Hanimägi, kellele ärimees kinnitas, et tegu on toetusega erakonna pere- ja rahvastikupoliitikale.

Täpselt samal põhjusel annetas Pruunsild 300 00 eurot Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja 400 000 eurot koduerakond Isamaale.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles