Taavi Aas: minu käsi ei tõuse sellisele rumalusele alla kirjutama (5)

Postimees
Copy
Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas.
Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas. Foto: Konstantin Sednev

Keskerakonna juhatuse liikmed Taavi Aas ja Jaak Aab jätsid Parvel Pruunsilla annetatud 300 000 eurot ettevõtjale tagastamata, ehkki erakond oli eelmisel nädalal otsustanud seda teha.

«Käisime siis täna Jaak Aabiga pangas ära. Aga 300 000 tuhandet Parvel Pruunsillale ei tagastanud. Minu käsi lihtsalt ei tõuse sellisele rumalusele alla kirjutama,» kirjutas Aas sotsiaalmeedias.

Aasa sõnul lähtus ta ka juhatuse liikme hoolsuskohustusest mitte teha juhatuse liikmena organisatsioonile kahjulikke tehinguid.

«Olin nõus suurendama ülekande limiite, nii et küll büroo töötajad selle juhatuse enamuse otsuse ellu viivad. Aga minu käed on erakonna ees puhtad,» märkis Aas.

Postimehele ütles Aas kommentaariks, et Keskerakonna juhatuse otsus on siiski jätkuvalt jõus ning limiidi suurendamise järel on erakonna büroo töötajatel nüüd võimalik nimetatud summa Pruunsillale tagasi kanda.

Tormi tekitanud annetus laekus Keskerakonnale üle-eelmisel reedel. Vahepeal rääkisid Pruunsillaga nii erakonna finantsjärelevalvekomisjoni esimees Tanel Kiik kui ka peasekretär Hanimägi, kellele ärimees kinnitas, et see on toetus erakonna pere- ja rahvastikupoliitikale.

Täpselt samal põhjusel annetas Pruunsild 300 000 eurot Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja 400 000 eurot koduerakond Isamaale.

Möödunud esmaspäeval arutas annetust Keskerakonna juhatus ning neljapäeval võeti Mihhail Kõlvarti leeri häältega vastu otsus see tagastada. Erakonna esimehe Jüri Ratase leer, kes soovis raha vastu võtta, jäi häältega Tallinna linnapeale alla.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles