Keskerakond tagastas Pruunsillale annetuse (9)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi.
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Keskerakonna juhatuse liikme Taavi Aasa käsi eile ei tõusnud, et anda suurärimees Parvel Pruunsillale annetus tagasi, siis täna teatas erakonna peasekretär Andre Hanimägi, et annetatud 300 000 eurot on tagastatud.

«Vastavalt juhatuse otsusele tagastas Keskerakond täna Parvel Pruunsillale tema tehtud annetuse 300 000 eurot,» kirjutas Hanimägi sotsiaalmeedias. 

Tormi tekitanud annetus laekus Keskerakonnale üle-eelmisel reedel. Vahepeal rääkisid Pruunsillaga nii erakonna finantsjärelevalve komisjoni esimees Tanel Kiik kui ka peasekretär Hanimägi, kellele ärimees kinnitas, et see on toetus erakonna pere- ja rahvastikupoliitikale.

Samal põhjusel annetas Pruunsild 300 000 eurot ka Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja 400 000 eurot koduerakonnale Isamaa.

Möödunud esmaspäeval arutas suurannetust Keskerakonna juhatus ning neljapäeval võeti Mihhail Kõlvarti leeri häältega vastu otsus see tagastada. Erakonna esimehe Jüri Ratase leer, kes soovis raha vastu võtta, jäi häältega Tallinna linnapeale alla.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles