ANALÜÜS Keskerakonna sisevõitlus jätkub, Kõlvart sai kongressi edasilükkamise (10)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Postimees kirjutas mõned päevad tagasi, et Kõlvart on Keskerakonna uue juhi valimistel kerge favoriit. See kehtib ka täna.
Postimees kirjutas mõned päevad tagasi, et Kõlvart on Keskerakonna uue juhi valimistel kerge favoriit. See kehtib ka täna. Foto: Taavi Sepp

Otsusega, et Keskerakonna erakorraline kongress toimub 10. septembril Paides, saavutati reedel just nagu kompromiss. Mihhail Kõlvarti leer sai kongressi edasilükkamise (Jüri Ratase, pildil, algne ettepanek oli teha kongress augustis) ja Tanel Kiige leer sai soovitud asukoha, et kongress tuleb Paides, mitte näiteks Tallinnas.

Kõlvarti suu läbi käis reedel intensiivne pingete maandamine. Raske isegi kokku lugeda, mitu korda Kõlvart pressikonverentsil Ratast ja Kiike tänas või mitu korda ta mainis Ratast mitte nimepidi, vaid «lugupeetud erakonna esimees». Lisaks pidev jutt, et Keskerakonnas ei ole leere, ei saa olla leere, et lähme ikka koos ja rahulikult edasi. Mis muidugi lõi kuulajatele hoopiski mulje, et leerid ikkagi on, ja päris tugevad. Lisaks visuaalne mulje, kui Ratas jagab ajakirjanikele selgitusi ühes kohas ja Kõlvart toetajatega peab pressikonverentsi teises kohas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles