Aivo Petersoni vahi all olek käib valusalt erakonna Koos rahakoti pihta (6)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas riigikogusse pürginud ja mõni päev enne valimisi Vene okupatsiooni all ägavat Ida-Ukrainat väisanud Aivo Peterson viibib nüüd vahi all. Prokuratuur esitas talle septembri alguses süüdistuse riigireetmises.
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas riigikogusse pürginud ja mõni päev enne valimisi Vene okupatsiooni all ägavat Ida-Ukrainat väisanud Aivo Peterson viibib nüüd vahi all. Prokuratuur esitas talle septembri alguses süüdistuse riigireetmises. Foto: Kaader videost

Eelmisel nädalal pikendas kohus taas erakonna Koos juhtliikme Aivo Petersoni vahi all hoidmist. Erakond loodab, et kahe kuu pärast jõuab asi kohtusse ning palub oma toetajatelt raha, et Petersonile kaitset pakkuda.

Erakonna Koos üks esindaja Julia Smoli loodab, et kahe kuu pärast jõuab Petersoni juhtum kohtusse. Smoli arvutuste järgi maksab kohtueelne protsess 6000 eurot ja kohtupidamiseks kulub veel vähemalt 15 000 eurot.

Seega on erakonnal vaja vähemalt 21 000 eurot, mis on Smoli sõnul nende jaoks väga suur summa. Smoli ise nimetab Petersoni kohtumenetlust poliitiliseks tellimustööks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles